Mi a különbség a Low és a High bar között?

0 Comments

Miután be préselted magad a rúd alá és a low bar technikát használod akkor a rudat a hátsó deltáid alá szeretnéd helyezni egy kicsivel, míg high bar technikánál a rudat a csuklyás izomzat legfelsőbb pontjára helyezzük.Ez a kicsi különbség csak egy pár ujjnyi távolságot jelent a rúd pozíciójának szempontjából mégis megváltoztatja a mozgását a gyakorlatnak, úgymint pl a lowbar guggolás jobban megemeli a mellkast összehasonlítva a high barral, ami inkább egy függőlegesebb mozgást eredményezz.

Amikor összehasonlítjuk biomechanikajat a 2 gyakorlatnak akkor azt vesszük észre, hogy a high barnál a kezünk egy kicsit hosszabb ideig marad a térdünknél a low bárral ellentétben. Ez csupán annyit jelent, hogy a high bar egy kicsit több terhelést helyez a térd ízületre.


Ezért is tudnak több súllyal dolgozni azok, akik low-bar guggolást végeznek, mivel több terhelés kerül át az erősebb csípőre a térdek helyett a gyakorlat elvégzésé közben.Néhány ember sokkal kényelmesebbnek érzi, ha a kettőnek a közös metszetét veszi és a klasszikus low és high pozíciók közzé helyezik a rudat. Lényegtelen, hogy melyik technikát választod, mindig tartsd feszesen az egész törzsed (hasfal, mélyhát, farizmok), és a hátadon a rúd pedig egyvonalban legyen a lábfejed középpontjával a gyakorlat teljes mozgás tartományában.


Ha nem tudod neked melyik a megfelelő a Low vagy a High bar akkor bizalommal fordulj hozzánk és mi segítünk ebben neked. 

Megfelelő bar pozíció megtalálása


Fodor Péter
IFBB – Fitnesz és Testépítő Szakedző
IPF – Erőemelő versenyző
Lágy-Csontkovács, Masszázsterapeuta


 

Categories:

Vélemény, hozzászólás?

Translate this site